Kindzorg

Wist u dat ...

In het logo van BijDaan twee dinerende poppetjes verstopt zitten? Kun jij ze vinden?
Henk en Jeannette de Graaf de basis van de organisatie zijn? Zij startten in 2012 met een gezinshuis in Harkema. Vanuit daar groeide het familiebedrijf uit tot de professionele zorgorganisatie die het vandaag de dag is.
3Zorg Daniël, GoedgeDaan en BijDaan vernoemd zijn naar een familielid? De broer van Henk de Graaf, Daan, overleed in de periode dat de plannen voor kindzorg en dagbesteding werken gemaakt. Omdat oom Daan de ideeën een warm hart toe droeg kreeg het tweede bedrijf van de familie zijn naam mee.

Samen leren

Kinderen en jongeren vanaf 4 jaar met een (licht)verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsproblemen, kunnen terecht bij ZorgInitiatief de Bosk. Wij bieden begeleiding aan kinderen met een diagnose zoals ADHD, ADD, Autisme, ODD, concentratieproblemen en TOS. Ook kinderen zonder diagnose, met bijvoorbeeld weinig sociale contacten of problemen in de thuissituatie, zijn van harte welkom.

De kindzorg die wij leveren is multidisciplinair. Dit betekent dat er verschillende specialismen en trajecten geleverd kunnen worden. Hierbij kijken we naar elk individueel kind en wat hij of zij nodig heeft om te kunnen groeien. Samen werken doen we niet alleen met collega’s, maar ook met verzorgers, specialisten, scholen en andere betrokken partijen.  Ook verpleging en verzorging kunnen we bieden. Dit doen wij niet alleen door de week, maar ook in de weekenden en in vakanties.

Hieronder kunt u meer lezen over wat wij allemaal bieden.

Vragen of meer weten over de mogelijkheden? Mail gerust naar ons Regieteam via regieteam@debosk.nl of neem hier contact op.

Buitenschoolse begeleiding

Voor schoolgaande kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsproblemen organiseren wij iedere dag buitenschoolse begeleiding (BSB). Na schooltijd wordt uw kind dan uit school gehaald of bij ons gebracht met de taxi.
Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat uw kind een leuke, ontspannen en gezellige middag heeft met ontwikkelingsgerichte activiteiten afgestemd op de behoeften van uw kind. Wij bieden ook buitenschoolse begeleiding op zaterdag en in de vakanties.

Logeren bij de Bosk

Zowel in het weekend (vr t/m zon) als door de weeks (ma t/m woensdag) organiseren wij logeermomenten voor kinderen met een (licht) verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsstoornis. Elk kind wordt ingedeeld op leeftijd en hulpvraag. Tijdens de logeerweekenden worden leerzame activiteiten georganiseerd en kunnen kinderen naar hartenlust spelen, genieten en ontspannen. Er worden regelmatig leuke uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld de dierentuin, speeltuin, pretpark of een museum. Onze ervaren pedagogisch medewerkers zullen ervoor zorgen dat het uw kind aan niets ontbreekt.

Logeren kan op onze locatie in Harkema aan de Bosk 6a. De logeermomenten zijn:

  • Doordeweeks logeren is vanaf maandag (na schooltijd), tot en met woensdag (17.00u).
  • De logeerweekenden worden aangeboden van donderdag (na schooltijd) t/m zaterdag (16.00 uur).

GoedgeDaan - Schoolvervangende Trajecten

Soms kan uw kind door omstandigheden niet deelnemen aan het onderwijs of vraagt het onderwijs te veel van uw kind. Voor deze kinderen bieden wij GoedgeDaan trajecten. Dit is een begeleidingstraject waarbij uw kind één of meerdere dagdelen op onze locaties in Friesland of Drenthe komt. Ieder kind heeft een op maat gemaakt dagprogramma waarin schoolopdrachten worden afgewisseld met het aanleren en oefenen van (sociale) vaardigheden.

Ons doel is om uw kind weer terug te laten keren naar school. Wanneer dit niet lukt gaan we op zoek hoe uw kind op een waardevolle manier een bijdrage kan leveren aan de samenleving.

PMT

Onze PMT’er Anne Jan geeft kinderen en (jong) volwassenen een steuntje in de rug door middel van psychomotorische therapie.

Psychomotorische therapie is er voor kinderen en jongeren die te maken hebben met emotionele en/of sociale problemen. Psychische klachten zoals stress, somberheid, angst, onzekerheid en verwardheid uiten zich vaak ook op een lichamelijke manier. Deze problemen komen vaak tot uiting in het gedrag. Er is veel moeite met het uiten van emoties op een gepaste manier, de persoon voelt zich niet gewaardeerd of heeft moeite met het aangaan van sociale contacten.

Door positieve ervaringen op te doen leren de kinderen en jongeren emoties beter te reguleren. Zo werken we in een veilige setting waarbij ieder gemakkelijk kan oefenen met zijn of haar sociale vaardigheden en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld.

Binnen dit behandelplan wordt er afgestemd op de hulpvraag van de cliënt. PMT wordt op onze locaties in Hollandscheveld (DR), Harkema (FR) en Joure (FR) gegeven.

Locaties

GoedgeDaan Harkema

Buitenschoolse Begeleiding Harkema

GoedgeDaan Joure

GoedgeDaan Hollandscheveld

Logeren Harkema