Over ons

Een familiebedrijf

Zorginitiatief de Bosk biedt bewoning, behandeling en begeleiding aan jongeren en (jong)volwassenen bij wie het leven niet vanzelf gaat. Met ruim 20 jaar ervaring zijn Henk en Jeannette de Graaf de basis van de organisatie. Zij startten in 2012 met een gezinshuis in Harkema.

Vanuit daar groeide het familiebedrijf uit tot de professionele zorgorganisatie die het vandaag de dag is. Dochter Damaris vormt nu samen met haar vader het dagelijks bestuur. Schoondochter Yvonne is zorginhoudelijk verantwoordelijk voor 3Zorg Daniël in Harkema en Drachtstercompagnie. In Drogeham zijn Jeroen Loonstra en zijn vrouw Pietje de vaste gezichten voor de jongeren in de trainingshuizen.

 

Wat bieden wij

Wij bieden kinderen en jongeren excellente zorg. De regie ligt bij de cliënt zelf. Daarom kijken medewerkers samen met de cliënt naar wat hem of haar gelukkig maakt en welke ondersteuning daar het beste bij past. Medewerkers handelen zelfstandig op basis van kennis en ervaring. Wij vinden structuur erg belangrijk, daarom wordt de zorg en begeleiding geleverd door vaste gezichten. Onze persoonlijke aandacht gaat verder dan alleen de cliënt.

Ons werk doen we ook voor, en samen met, het gezin en andere hulpverleners. Om dit waar te kunnen maken is het nodig dat we samenwerken en elkaar goed informeren. Onze professionals volgen trends binnen hun vakgebied en volgen gepaste opleidingen en cursussen.

Missie en visie

Missie

Soms gaat het leven niet vanzelf en lukt het niet alleen. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn en de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen in een warme en veilige omgeving. Wij bieden je een eigen plek, waar je je kunt ontwikkelen op je eigen manier en in je eigen tempo. Hier zetten wij ons samen elke dag voor in.

Visie

Iedereen is voor ons uniek. Daarom kijken we samen met de cliënt naar wat hem of haar gelukkig maakt en welke ondersteuning daar het beste bij past. Onze bevlogen en ervaren professionals helpen zolang het nodig is. Onze persoonlijke aandacht gaat verder dan alleen de cliënt. Ons werk doen we ook voor, en samen met, het gezin en andere hulpverleners. Wij bieden onze cliënten dag en nacht excellente zorg. Op een plek waar zij zich thuis en veilig kunnen voelen.

Kernwaarden

Wij begeleiden onze cliënten vanuit christelijke normen en waarden. Respect voor elkaar hebben en ieder mens in zijn waarde laten zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Daarnaast werken wij vanuit drie belangrijke kernwaarden: cliëntfocus, samenwerken en resultaatgerichtheid.

  1. Wij hebben cliëntfocus: wij hebben aandacht voor de individuele persoon; we bieden maatwerk omdat iedereen voor ons uniek is
  2. Wij werken nauw samen: met de cliënt, het gezin en hulpverleners.
  3. Wij werken resultaatgericht: Wij willen excellente zorg voor onze cliënten. Voorop staat wat onze cliënten gelukkig maakt en welke middelen daar het beste bij passen.

Excellente zorg

Wij streven naar de best mogelijke zorg voor onze cliënt. Daarom winnen wij regelmatig advies in van onze Raad van Toezicht en cliëntenraad. De Raad van Toezicht adviseert ons op het gebied van bedrijfsvoering, financiën en de kwaliteit van de zorg.

Cliënten, ouders en familieleden laten hun stem horen vanuit de cliëntenraad. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies over hoe wij onze zorg en dienstverlening vormgeven.

Onze eigen kwaliteitsmedewerkers kijken dagelijks hoe de kwaliteit van onze zorg kan worden verbeterd. Ook werken we samen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris en cliëntvertrouwenspersoon.