Wonen

Wist u dat ...

In het logo van BijDaan twee dinerende poppetjes verstopt zitten? Kun jij ze vinden?
Henk en Jeannette de Graaf de basis van de organisatie zijn? Zij startten in 2012 met een gezinshuis in Harkema. Vanuit daar groeide het familiebedrijf uit tot de professionele zorgorganisatie die het vandaag de dag is.
3Zorg Daniël, GoedgeDaan en BijDaan vernoemd zijn naar een familielid? De broer van Henk de Graaf, Daan, overleed in de periode dat de plannen voor kindzorg en dagbesteding werken gemaakt. Omdat oom Daan de ideeën een warm hart toe droeg kreeg het tweede bedrijf van de familie zijn naam mee.

Passende woonvorm

Als thuis wonen niet meer mogelijk is door bijvoorbeeld sociale, emotionele en of gedragsproblemen of een instabiele thuissituatie, bieden wij een plek waar je kunt opgroeien en jezelf kan ontwikkelen. Bij ons kun je wonen en leven in een kleinschalige, warme en veilige omgeving.

Iedereen is voor ons uniek. Daarom kijken we samen met jou naar wat je gelukkig maakt en welke ondersteuning daar het beste bij past. Onze bevlogen en ervaren professionals helpen je zolang dat nodig is. Wij bieden je dag en nacht excellente zorg. Op een plek waar jij je thuis en veilig kunt voelen.

Vragen of meer weten over de mogelijkheden? Mail gerust naar ons Regieteam via regieteamwonen@debosk.nl of neem hier contact op.

Onze trainingshuizen

Voor jongeren met een (licht)verstandelijke beperking of gedragsproblematiek is het soms lastig om op eigen benen te staan. Daarom bieden wij een woonvorm met doelgerichte begeleiding en behandeling voor jongeren vanaf 16 jaar die willen groeien in zelfstandigheid. 

Na jaren ervaring in de gesloten jeugdzorg merkte Jeroen Loonstra (coördinator Trainingshuis Drogeham) het ontstaan van een vicieuze cirkel waarin cliënten steeds weer terugvielen in oude patronen. “Zij misten een plek waar op hen gelet werd. Noem het maar een thuis, want veel jongeren hebben geen veilige thuis situatie gehad.” aldus Jeroen. Hier is het concept voor onze Trainingshuizen ontstaan.

De Trainingshuizen van ZorgInitiatief de Bosk kenmerken zich door de huiselijke en kleinschalige setting midden in de samenleving.  Er is plek voor 6 jongeren die allemaal op eigen tempo toewerken naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Dit doen we in onze vier Trainingshuizen in Drogeham, Joure en Hollandscheveld. Het behandeltraject is gericht op de drie leefgebieden wonen, werken en vrije tijd. Deze woonvorm bestaat uit kortdurende trajecten van gemiddeld 1,5 jaar.

Gezinsgerichte Jeugdhulp

Een thuis voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

In zowel Friesland als Drenthe bieden wij door middel van Gezinsgerichte Jeugdhulp een veilige, warme en huiselijke woonvorm waar kinderen en jongeren met een (licht)verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsproblemen zich op een eigen manier en in eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Bij ZorgInitiatief de Bosk is structuur cruciaal en daarom fundamenteel in alles wat we doen. Onze cliënten weten precies hoe hun dagen eruit zien en het team bestaat uit vaste en vertrouwde gezichten. Die structuur bieden we niet alleen in de praktische zaken, maar ook in consequente samenwerking en begeleiding. Zo creëren we rust, veiligheid en vertrouwen. 

De zorg wordt geboden in een huiselijke sfeer waar iedere jongere beschikt over een eigen slaapkamer. De keuken en woonkamer worden gedeeld met leeftijdsgenoten.   Jongeren die hier wonen hebben een intensieve begeleidingsvraag. Dit vraagt om nabijheid in contact, tijdige signalering van oplopende emoties en een pedagogisch opvoedklimaat om de cliënt goed te kunnen ondersteunen.

Intensieve woonbegeleiding

Een thuis voor jongeren vanaf 16 jaar in Harkema (FR).

Naar mate jongeren ouder worden, wordt verwacht dat zij steeds meer op eigen benen kunnen staan. Voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en- of gedragsproblemen is deze stap naar zelfstandigheid dan vaak nog heel groot. Om deze jongeren (vanaf 16 jaar) te begeleiden bieden wij intensieve woonbegeleiding.

We bieden een veilige en warme plek die bewoners hun eigen kunnen maken. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig waarop je terug kunt vallen. We helpen groeien in zelfstandigheid en bieden de handvatten die daarvoor nodig zijn. Ons werk doen we ook voor, en samen met, het gezin en andere hulpverleners. 

In Harkema hebben wij vier appartementen waar je vanaf 16 jaar de stap naar zelfstandigheid kunt maken.

Woon- en zorglocatie Feartstaete

Een landelijk gelegen woonlocatie voor (jong)volwassenen.

Onze landelijk gelegen woonboerderij aan de Feart in Drachtstercompagnie is een kleinschalige woonvoorziening voor (jong)volwassenen met een verstandelijke- en of (meervoudige) lichamelijke handicap.

Feartstaete is een ruim opgezette woon- en zorglocatie met uitzicht over de landerijen. De uniek en rustig gelegen woonboerderij bestaat uit zes ruime appartementen met een centrale ontmoetingsruimte waar bewoners en zorg elkaar dagelijks ontmoeten. Er wordt 24-uurs zorg geleverd door mensen die de vaste gezichten zijn in de zorg voor de bewoner. De appartementen zijn levensloopbestending en bewoners kunnen er, zo lang er zorgbehoefte is, onder begeleiding blijven wonen.

Woon- en zorglocatie Lindestaete

Wonen in het bruisende centrum van Joure.

Lindestaete is een woon- en zorgcomplex voor volwassenen vanaf 23 jaar met een verstandelijke- en of (meervoudige) lichamelijke handicap.

Het complex is gevestigd aan de Merk 6 in Joure en bestaat uit 15 appartementen van 60 m2 waar bewoners en zorg elkaar dagelijks ontmoeten. De zorg wordt geleverd door mensen die de vaste gezichten voor de cliënt.

Locaties

Intensieve Woonbegeleiding Harkema

Gezinsgerichte Jeugdhulp Harkema

Trainingshuis Hollandscheveld

Gezinsgerichte Jeugdhulp Elim

Trainingshuis Joure

Lindestaete Joure