BijDaan Bistro

Samen werken

In Joure bieden wij vanuit onze dagbestedingslocatie ‘BijDaan’ dagbesteding in onze levendige bistro en wasserij. Midden in de maatschappij en samen met elkaar.

Een dag bij BijDaan

BijDaan is een plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen en bezig houden met alle aspecten die bij de horeca komen kijken. Hoe ziet zo’n dag bij Bistro BijDaan eruit?

Een gemiddelde dag bij Bistro BijDaan begint om 9.00 wanneer iedereen binnendruppelt. Aan de gezamelijke nemen we onder een kopje thee of koffie de dag door. Hoe gaat het met iedereen en wat kunnen we vandaag verwachten? Er is ruimte voor vragen of om het hart even te luchten.

Om 9.30u starten we de dag met het bekijken van het takenbord. Elke dag van de week is er iemand anders de ‘leidinggevende’. Dit is een collega die de structuur van de dag in de gaten houdt en zijn collega’s wijst op de taken die er op zijn of haar naam staan.

Onze begeleider van de Bosk heeft een helikopterview en is op de achtergrond aanwezig voor ondersteuning en vragen.

Als een ieder zijn taak heeft begrepen gaan we van start. De één begint met de wasserij, de ander begint met de schoonmaak van de Bistro en weer een ander begint met het bakken van al onze zelfgebakken producten. In de Bistro bakken we alles zelf van taarten tot koffiekoekjes.

De bediening maakt gebruik van een makkelijk systeem waarbij alle tafels een ander kleurtje hebben die correspondeert met een dezelfde kleur map. Hierin kan met een uitwisbare marker bestelling worden opgenomen zodat iedereen op zijn of haar niveau een bestelling kan opnemen.

In de keuken maakt de andere collega de bestelling klaar.

Ook doen we de was van een aantal middenstanders uit de Midstraat zoals verscheidene kapsalons en de Visboer. Ook particulieren kunnen bij ons de was kwijt. We doen ook de logeer was van onze logeerlocatie binnen de Bosk. Aan het einde van de dag maken we gezamenlijk schoon en sluiten we af. Samen bespreken we hoe de dag is gegaan.

Bistro BijDaan is een warme en toegankelijke plek voor gasten om te genieten van een lekker kopje koffie of een heerlijke lunch.

Het doel van Bistro BijDaan is om iedereen op zijn of haar niveau zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken en nieuwe vaardigheden te leren. Dit doen we midden in de maatschappij en op een mooie centrale locatie. Ben je nieuwsgierig naar onze Bistro? Neem dan gerust contact op via regieteam@debosk.nl, we vertellen je graag meer!

Praktische zaken

  • Bistro BijDaan vind je in Joure aan De Merk 6.
  • Onze openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag vanaf 10:00 tot 16:00.
  • Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je mailen naar regieteam@debosk.nl

Locaties

Dagbesteding ‘Oan’t Wurk’ Harkema

Dagbesteding BijDaan Joure