Ervaringsverhaal Trainingshuis

In 2016 kwam er een jongeman bij ons wonen, bijna 18 jaar en afkomstig vanuit de gesloten jeugdzorg. Na een traject in de open setting van deze zorgaanbieder kwam hij wonen in het Trainingshuis in Drogeham.

Hier had hij naast het aanleren van vaardigheden ook de uitdaging om te leren omgaan met zijn verleden. Waarin hij vaak te horen heeft gekregen dat het niks zou worden met hem. Als we hem vroegen wat is je grootste wens? Dan was zijn antwoord steevast;

”Ik heb geen grote wensen, gewoon huisje, boompje, beestje zonder hulpverlening.”

Na een intensief traject in het Trainingshuis is hij uiteindelijk uitgestroomd naar een eigen woning. Tegen de verwachtingen van de buitenwacht in heeft hij zijn huisje perfect op orde, woont hij nu samen en heeft hij een vaste baan in de bouw.

Zo gaaf dat we de tijd hebben genomen voor deze jongeman en eind mei 2022 zijn traject succesvol af hebben kunnen sluiten. We kunnen met trots zeggen: Wens is uitgekomen!

Op dit moment zijn er meerdere woonplaatsen beschikbaar in Friesland en Drenthe. Ben jij, of ken jij iemand die belangstelling heeft voor één van onze woonvormen?

Neem dan contact op met Gerda Postma via gerda.postma@debosk.nl of telefonisch via (0512) 745040.

Zorginitatief De Bosk