Jaarafsluiting GoedgeDaan: “Ontzettend trots!”

Op 21 juli was het zo ver. Toen namen 10 kinderen van de drie GoedgeDaan locaties van ZorgInitiatief de Bosk afscheid. Zij stromen na de zomervakantie uit en keren terug naar het onderwijs.

Het afgelopen jaar heeft GoedgeDaan ongeveer 30 kinderen (tussen de 3 en 16 jaar) in totaal, verspreid over 3 locaties, opgevangen die tijdelijk niet of deels naar school konden gaan. Bijvoorbeeld omdat het gedrag- en/of leerprobleem zo groot is dat functioneren in groepsverband/school niet meer mogelijk is. Een deel hiervan is gedurende het jaar al eerder uitgestroomd.

Door het inzetten van GoedgeDaan wordt voorkomen dat kinderen thuis komen te zitten, houden ze een vaste dagstructuur en blijven ze in contact met leeftijdsgenootjes in een kleine groep met intensieve begeleiding. Ieder kind heeft een individueel dagprogramma waarin schoolopdrachten worden afgewisseld met het aanleren en oefenen van (sociale) vaardigheden.

Het doel is altijd re-integratie naar het onderwijs. “Het feit dat dit jaar meer dan 10 kinderen volledig of deels zijn uitgestroomd en terugkeren naar het onderwijs maakt ons ontzettend trots!” aldus Annechien Haaima, productmanager van de GoedeDaan locaties. Zij heeft samen met haar team keihard gewerkt om tot dit resultaat te komen…(lees verder)

Lees het gehele artikel hier! Klik op het plaatje (of de link) hieronder:

Artikel GoedgeDaan 2023: Een mooi resultaat!  

 

Zorginitatief De Bosk