De Bosk brengt uniek jeugdhulptraject Turn-Over naar Drachten!

Op 26 september was het zo ver: de officiële Kick-Off van Turn-Over Jeugdhulp in Friesland! Damaris de Jong, bestuurslid van de Bosk, en Joeri Peperkamp, oprichter van Turn-Over, hebben het samenwerkingscontract ondertekend, waarmee het startschot is gegeven!
Met behulp van de kernwaarden van rugby worden de jongeren begeleid naar een betere toekomst, onder toeziend oog van de professionals van Turn-Over. Het unieke fysieke én cognitieve programma heeft zich de afgelopen tien jaar al bewezen in verschillende gemeentes. “Zeker 85% van onze deelnemers gaat na het project terug naar school of werk”, vertelt oprichter én oud-rugbyer Joeri Peperkamp trots.
Als ouder wil je je puber niet zien worstelen met onzekerheid door bijvoorbeeld verkeerde vrienden, en als jongere weet je vaak zelf dat je de verkeerde afslag hebt genomen maar vind je de weg niet terug. Als verwijzer zit je soms zelfs met je handen in het haar om een jongere waarmee je alles al hebt geprobeerd. Wat een fijn gevoel is het dan dat je de afloop met een gerust hart kunt overlaten aan professionals zoals de boomlange en volgetatoeëerde jeugdhulpverlener Joeri, ervaringsdeskundige Roderiekes die zelf het project ooit volgde, en trainers zoals de altijd vrolijke doch strenge oud-international Fernando die het begeleiden van jongeren tot zijn passie heeft gemaakt.
Ook al moet je de eerste weken nog je bed uit worden getrokken, ook al heb je misschien twee of drie kansen nodig: hier wil je uiteindelijk bij horen. De Turn-Over methode is een methode waarbij er tijdens de dagindeling constant leer- en observatiemomenten zijn: bij het ontbijt, tijdens het sporten, en tijdens de workshops die je volgt. Het gros van de leermomenten heeft de jongere zelf helemaal niet door. Na het positief afsluiten van het driemaandelijkse traject word je een Turn-Over Legend, en dat betekent dat je altijd bij Turn-Over terecht kunt, ook als het weer even dreigt mis te gaan.
Het bevlogen team van Turn-Over staat klaar om hun diverse expertises in te zetten. Zij zullen jongeren met schooluitval en/of multiproblematiek via rugby begeleiden en hen nieuwe kansen bieden. Vanaf 1 oktober 2024 gaan zij van start bij Rugbyclub Drachten met dit unieke project.
𝗠𝗲𝗲𝗿 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗼𝗳 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲? Mail naar info@debosk.nl of kijk op www.turn-over.nl

Zorginitatief De Bosk