Compassion

Armoede is te verslaan

Samen sterk voor een wereld zonder kinderen in armoede

“Je kunt niet de hele wereld veranderen. Maar wel de wereld van één of meerdere kinderen.”

Vanuit de dagelijkse zorg voor kinderen en jongeren met een (licht)verstandelijke- en of lichamelijke beperking is bij Zorginitiatief de Bosk het idee ontstaan ook een stuk van de zorg voor kinderen in het buitenland op ons te nemen. Dit idee is ontstaan vanuit een ontmoeting met de internationale hulporganisatie Compassion. Zij geloven, net als wij, dat ieder kind belangrijk is en armoede te verslaan is.

 

Internationale hulporganisatie Compassion

Compassion is een christelijke, internationale hulporganisatie die kinderen in extreme armoede helpt zich zo gezond mogelijk te ontwikkelen. Compassion is werkzaam in 25 ontwikkelingslanden en helpt kinderen via lokale projecten. De kinderen krijgen in een veilige, kindvriendelijke omgeving onderwijs, gezonde voeding, medische zorg, sociaal en emotionele vorming. Het doel: hen van armoede bevrijden en helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde volwassenen.

Wat doen wij?

Om de goede zorgen van Compassion te ondersteunen zijn financiële middelen nodig. Een groep medewerkers van de Bosk brainstormt actief over inzamelingsacties. Zo zijn we begonnen met het verkopen van zelfgemaakte koekjes bij Bakkerij Bôle ensa in Harkema. Ook de jongeren in de Trainingshuizen doen actief mee, zij zamelen flessen in, sparen Poeisz zegels en leveren iedere week een euro van hun zakgeld in. Ook organiseren we wanneer het kan leuke activiteiten waarbij we geld kunnen inzamelen.

Wat kunt u down

Alle hulp is welkom! Zo kunt u bijvoorbeeld aan ons project doneren via het daarvoor bestemde rekeningnummer. Daarnaast staan wij open voor alle vormen van sponsoring, zo kunt u bijvoorbeeld spullen afstaan die wij weer kunnen verkopen. Samen gaan we voor een betere wereld voor moeders en kinderen in armoede. Heeft u leuke ideeën over hoe u kunt bijdragen aan Compassion? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact op via de knop hieronder!