Dagbesteding

Samen werken

Wij vinden het belangrijk dat (jong)volwassenen met een verstandelijke en- of lichamelijke beperking of gedragsstoornis zich kunnen ontwikkelen. Daarom bieden wij leerzame, zinvolle en vooral leuke dagbesteding op onze locaties in Harkema en Joure. Lees hieronder meer informatie over beide locaties! Meer weten over de mogelijkheden? Dit kan via regieteam@debosk.nl

Bistro/Wasserij BijDaan in Joure

In het centrum van Joure vind je onze levendige bistro BijDaan. Maaltijden bereiden voor ouderen in de regio, verse koffie serveren aan gasten of een heerlijke taart bakken. Het kan allemaal in onze bistro! Onze ervaren begeleiders ondersteunen cliënten en leren ze deegwaren maken en het verzorgen en ontvangen van gasten. Hierdoor leren we cliënten niet alleen vaktechnische vaardigheden, maar ook sociale vaardigheden. We geven onze cliënten veel ruimte om mee te denken in bijvoorbeeld nieuwe gerechten voor de menu kaart of lekkere nieuwe drankjes!  BijDaan is elke week geopend van dinsdag t/m vrijdag (10:00-16:00).

Naast onze bistro vind je in Joure ook onze wasserij. Samen met een ervaren pedagogisch begeleider leren we cliënten wassen, strijken en opvouwen. Onze cliënten zorgen samen  voor de was van bedrijven uit de buurt en onze woonlocaties.

Keuken Oan't Wurk in Harkema

In onze keuken in Harkema wordt er gekookt voor al onze woonlocaties. Samen met een ervaren kok leren we jongeren de fijne kneepjes van het vak en zorgen we voor bewoners en gasten. De structuur en dagindeling is niet anders dan in elke horeca gelegenheid. De bespreking van de dag aan het begin van elke dienst, de voorbereidingen, het koken en daarna het schoonmaken en afsluiten. Hierin leren cliënten omgaan met veiligheid, hygiëne, sociale vaardigheden en natuurlijk de kennis en vaardigheden van het vak.

Naast het zorgen voor onze woonlocaties organiseren we wanneer het kan ook diverse leuke activiteiten vanuit een sociaal oogpunt zoals een uitgebreide lunch voor de eenzame ouderen in het dorp.  Onze keuken is open van maandag t/m donderdag (09:00 – 17:00).

Locaties

GoedgeDaan Harkema

Buitenschoolse Begeleiding Harkema

Dagbesteding ‘Oan’t Wurk’ Harkema

Intensieve Woonbegeleiding Harkema

Gezinsgerichte Jeugdhulp Harkema