Wonen WLZ/WMO

Passende woonvorm

Als thuis wonen niet meer mogelijk is door bijvoorbeeld sociale, emotionele en/of gedragsproblemen of een instabiele thuissituatie, bieden wij een plek waar jongeren kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Bij ons kun je wonen en leven in een kleinschalige, warme en veilige omgeving.

Iedereen is voor ons uniek. Daarom kijken we samen met elke cliënt naar wat hen gelukkig maakt en welke ondersteuning daar het beste bij past. Onze bevlogen en ervaren professionals helpen zolang dat nodig is. Wij bieden dag en nacht excellente zorg. Op een plek die veilig, huiselijk en vertrouwd voelt. Hieronder staan al onze woonvormen op een rijtje.

Liever direct aanmelden? Dat kan via de knop hieronder!

Intensieve Woonbegeleiding

Wanneer jongeren de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, wordt verwacht dat zij op eigen benen kunnen staan. Voor jongeren met een (licht)verstandelijke beperking en- of gedragsproblemen is deze stap naar zelfstandigheid dan vaak nog heel groot. Om deze jongeren te begeleiden bieden wij intensieve woonbegeleiding.

In Harkema hebben wij vier appartementen waar jongeren vanaf 16 jaar de stap naar zelfstandigheid kunt maken. Deze woonvorm is de stap tussen de bescherming van het gezin en het zelfstandig wonen. Aan de hand van een persoonlijk plan wordt elke cliënt begeleid zodat ze zelfstandig kunnen worden. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig waarop zij terug kunnen vallen.

 

Woon- en zorglocatie Feartstaete

Een landelijk gelegen woonlocatie voor (jong)volwassenen

Onze landelijk gelegen woonboerderij aan de Feart in Drachtstercompagnie is een kleinschalige woonvoorziening voor (jong)volwassenen met een verstandelijke- en of (meervoudige) lichamelijke handicap.

Feartstaete is een ruim opgezette woon- en zorglocatie met uitzicht over de landerijen. De uniek en rustig gelegen woonboerderij bestaat uit zes ruime appartementen met een centrale ontmoetingsruimte waar bewoners en zorg elkaar dagelijks ontmoeten. Er wordt 24-uurs zorg geleverd door mensen die de vaste gezichten zijn in de zorg voor de bewoner. De appartementen zijn levensloopbestending en bewoners kunnen er, zo lang er zorgbehoefte is, onder begeleiding blijven wonen.

Woon- en zorglocatie Lindestaete

Wonen in het bruisende centrum van Joure

Lindestaete is een woon- en zorgcomplex voor volwassenen vanaf 23 jaar met een verstandelijke- en of (meervoudige) lichamelijke handicap.

Het complex is gevestigd aan de Merk 6 in Joure en bestaat uit 15 appartementen van 60 m2 waar bewoners en zorg elkaar dagelijks ontmoeten. De zorg wordt geleverd door mensen die de vaste gezichten voor de cliënt

Onze trainingshuizen

Voor jongeren met een (licht)verstandelijke beperking of gedragsproblematiek is het soms lastig om op eigen benen te staan. Daarom bieden wij doelgerichte begeleiding en behandeling voor jongeren vanaf 16 jaar die willen groeien in zelfstandigheid.

In onze vier trainingshuizen in Drogeham, Joure en Hollandscheveld werken jongeren in drie fases naar zelfstandigheid. Het behandeltraject is gericht op de drie leefgebieden wonen, werken en vrije tijd. Na Fase 1 kan de jongere doorstromen naar het Fase 2 huis. De intensiteit van de begeleiding neemt af maar de jongere kan blijven terugvallen op de begeleiding vanuit het Fase 1 huis. Na Fase 2 breekt Fase 3 aan, een eigen woonplek met indien nodig ambulante begeleiding.