GoedgeDaan

School vervangende trajecten

Soms kan een kind door omstandigheden niet deelnemen aan het onderwijs of vraagt het onderwijs te veel van het kind. Voor deze kinderen bieden wij GoedgeDaan trajecten. Bij GoedgeDaan worden kinderen tussen de 3 en 16 jaar opgevangen omdat zij (tijdelijk) ontheffing hebben van de leerplicht of het nog niet duidelijk is welke school het beste bij het kind past. Bijvoorbeeld omdat het gedrag- en/of leerprobleem zo groot is dat functioneren in groepsverband/school niet meer mogelijk is. Bij GoedgeDaan kan een kind op adem komen en kijken onze pedagogisch medewerkers wat het kind nodig heeft en welke begeleiding daar het beste bij past.

GoedgeDaan wordt aangeboden op verschillende speciaal ingerichte locaties in Harkema (FR), Joure (FR) en Hollandscheveld (DR). Hierbij is rekening gehouden met de belevingswereld van de kinderen die bij ons komen. Denk hierbij aan prikkelvrije ruimtes en afzonderlijke ruimtes waarin een kind tot rust kan komen.

Meer weten over de mogelijkheden? Dit kan via regieteam@debosk.nl

Hoe gaan we te werk?

Bij GoedgeDaan krijgen deze kinderen een individueel begeleidingstraject waarbij regelmatig in kleine groepjes wordt samengewerkt. Ieder kind heeft een individueel dagprogramma waarin schoolopdrachten worden afgewisseld met het aanleren en oefenen van (sociale) vaardigheden. Het kind komt dan één of meerdere dagdelen op één van onze locaties. De dagen en tijden worden per traject afgesproken.

Wat is ons doel?

Ons doel is om het kind weer terug te laten keren naar school. Wanneer dit niet lukt gaan we op zoek hoe het kind op een waardevolle manier een bijdrage kan leveren aan de samenleving.

Locaties

GoedgeDaan Harkema

Buitenschoolse Begeleiding Harkema

Dagbesteding ‘Oan’t Wurk’ Harkema

Intensieve Woonbegeleiding Harkema

Gezinsgerichte Jeugdhulp Harkema