Kindzorg

Hulp bij kindzorg

ZorgInitiatief de Bosk biedt behandeling en begeleiding in de Specialistische Jeugdhulp. Kinderen en jongeren vanaf 4 jaar met een (licht)verstandelijke- en/of lichamelijke beperking of gedragsproblematiek, kunnen terecht bij ZorgInitiatief de Bosk. We bieden een warme en veilige plek aan kinderen met bijvoorbeeld een diagnose zoals ADHD, ADD, Autisme, ODD, concentratieproblemen en TOS. Ook kinderen zonder diagnose, met bijvoorbeeld weinig sociale contacten of problemen in de thuissituatie, zijn van harte welkom.

De kindzorg die wij leveren is multidisciplinair. Dit betekent dat er verschillende specialismen en trajecten ingezet kunnen worden afhankelijk van de individuele zorgvraag. Zo kunnen wij bijvoorbeeld verpleging en verzorging bieden. Ons Regieteam houdt toezicht op het gehele traject van begin tot eind en zet in op de individuele zorg die nodig is. Zo blijft het einddoel en het zorgplan helder en gaan we efficiënt te werk. Dit doen wij niet alleen door de week, maar ook in de weekenden en in vakanties. Bekijk hieronder ons gehele aanbod.

Meer weten over de mogelijkheden? Dit kan via regieteam@debosk.nl

Buitenschoolse Begeleiding (BSB)

Voor schoolgaande kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsproblematiek organiseren wij iedere dag buitenschoolse begeleiding (BSB).  Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat het kind een leuke, ontspannen en gezellige middag heeft met ontwikkelingsgerichte activiteiten afgestemd op de behoeften van het kind. Wij bieden ook buitenschoolse begeleiding op zaterdag en in de vakanties.

GoedGeDaan

Soms kan een kind door omstandigheden niet deelnemen aan het onderwijs of vraagt het onderwijs te veel van het kind. Voor deze kinderen bieden wij GoedgeDaan trajecten. Bij GoedgeDaan worden kinderen tussen de 4 en 16 jaar begeleid omdat zij (tijdelijk) ontheffing hebben van de leerplicht of het nog niet duidelijk is welke vervolgschool het beste bij het kind past. Hier leveren we op maat gemaakte trajecten met als doel de re-integratie naar het onderwijs. Kinderen komen dan één of meerdere dagdelen op onze locaties in Friesland of Drenthe.

PMT

PMT staat voor Psychomotorische Therapie en wordt ingezet voor cliënten met psychische klachten zoals stress, somberheid, angst, onzekerheid of verwardheid. We merken dat deze klachten zich vaak uiten op een lichamelijke manier.

Een Psychomotorisch Therapeut richt zich vooral op de klachten die het lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, de manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving.

De PMT sessies worden gegeven in een gymzaal. Hier worden met de cliënten lichaams- en bewegingsgerichte oefeningen gedaan. Een cliënt die snel geïrriteerd raakt bouwt bijvoorbeeld spanning op, waardoor deze gevoelens ook tijdens een PMT sessie worden ervaren. Onze PMT’er Anne Jan leert cliënten met deze gevoelens omgaan, door eigen lichaamssignalen proberen te herkennen.

We werken aan zelfvertrouwen vergroten, grenzen stellen, samenwerken, en emoties reguleren. Deze therapie kan worden ingezet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. We bieden PMT in Harkema (FR), Joure(FR) en Hollandscheveld (DR)

Logeren

Zowel in het weekend (vr t/m zon) als door de weeks (ma t/m woensdag) organiseren wij logeermomenten voor kinderen met een (licht) verstandelijke- en of lichamelijke beperking of gedragsproblematiek. Elk kind wordt ingedeeld op leeftijd en hulpvraag. Tijdens het logeren worden leerzame activiteiten georganiseerd en kunnen kinderen naar hartenlust spelen, genieten en ontspannen.  Er worden regelmatig leuke uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld de dierentuin, speeltuin, pretpark of een museum.